Skip to content

Dagworkshop ‘Inbreken met succes’ | 30 nov. 2024

To Be Confirmed

BILTHOVEN | ZATERDAG

Dagworkshop ‘Inbreken met succes’ | 30 nov. 2024

Praktische gegevens

Datum

  • Zaterdag 30 november 2024
  • Van 10.00 – 17.00 uur
  • Deur open vanaf 9.30 uur

Locatie

Investering

De tarieven staan op het inschrijfformulier.

Als particulier kies je een bedrag in een glijdende schaal. Kun je meer bijdragen? Dan maak je deelname voor mensen met een krappe beurs makkelijker.

Deze dag is incl. fruit, koffie, thee en lekkers. Lunch is niet inbegrepen. Er is een koelkast.

Trainer

Susana Rusch

Aantal deelnemers

Tussen 6 – 12

Niveau

GC basiskennis is vereist: je kunt gevoelens en behoeften vrij snel duiden en kent hun valkuilen. Neem contact op bij twijfel.

Studiebelasting

Zes contacturen met de trainer.

Dagworkshop 'Inbreken met succes' | Inhoudelijk

Wat levert deze training op?

  • De ervaring dat je contact of focus kunt herstellen door iemand te onderbreken;
  • Een stappenplan voor hoe je iemand onderbreekt en met welke woorden;
  • Succesvolle ingrediënten, zoals o.a. timing en krachtige verzoeken;
  • Beginnend vermogen om effectief te onderbreken in een gesprek of vergadering.

Waarom deze training?

Het vermogen om een spreker met respect te onderbreken levert voortgang en tijdwinst op. Ook kun je de verbinding èn de focus herstellen: terug gaan naar de kern, waar het echt om draait, of naar het agendapunt van de vergadering. Deze training is voor jou als je het spannend vind om anderen (je schoonmoeder, je manager) te onderbreken. Maar ook als je in al je enthousiasme makkelijk anderen onderbreekt. Deze dag plant je een zaadje van ervaring, dat onderbreken met succes en respect wel degelijk mogelijk is. Zo houd je regie over je gesprek, de tijd en de kwaliteit van verbinding.

'Speak up or live with the consequences'

Wat komt aan bod?

Je oefent allereerst om iemand überhaupt te onderbreken midden in een woordenstroom: voor velen is dat al spannend genoeg. Dan onderzoek je hoe je kunt inbreken om de verbinding en focus te herstellen. Je gaat opkomen voor jezelf (en vaak ook voor een groep of collega’s). Je ontwerpt een openingszin, speelt met de toon van je stem, onderzoekt of empathie een optie is (ook dat kan bij inbreken!) achterhaalt welke behoefte het jou WEL om gaat, en kijkt welk verzoek je kunt inzetten om het gesprek te sturen. Dit alles met respect voor de ‘babbelaar’, jezelf EN eventueel de groep.

Er is fruit, koffie, thee & lekkers en oplos bouillon. Neem je eigen lunch mee!

Deelnemer aan het woord

Loes

“Ik herinner me het moment waarop een medecursist, ik noem hem Alex, in de groep uitweidde over iets waar hij mee zat. Susana onderbrak hem en zei: “Alex, ik onderbreek je, omdat ik meer woorden hoor dan ik kan verwerken. Ik kan het niet meer volgen. Bedoel je dat je verdrietig was omdat je steun had gewild van je vriend?” Alex was ineens stil en kreeg tranen in zijn ogen. Ik voelde me heel opgelucht, want ineens was er verbinding, veiligheid en efficiëntie. Dit moment heeft me erg geïnspireerd, omdat ik nu meer bewustzijn en helderheid heb, over hoe ik soortgelijke situaties wil aanvliegen. Ik neem me voor om iemand meteen te onderbreken wanneer ik meer hoor dan ik kan verwerken.”  – Loes

Ik schrijf me in

Back To Top